ua en ru

Іран не змінить свою ядерну політику після зміни міністра закордонних справ країни, - МЗС Ірану

Представник Міністерства закордонних справ Ірану Рамін Мехманпараст у вівторок заявив у Тегерані, що уряд його країни не буде вносити змін до чинної ядерної політики після зміни голови МЗС, повідомляє "Сіньхуа".
За його словами, зовнішня політика Ірану була вироблена завчасно, і після зміни голови МЗС "іранська ядерна програма і рамки ядерних переговорів не можуть зазнати змін".
Говорячи про наступний раунд переговорів між Іраном і представниками 6-ти країн (США, Великобританія, Франція, Росія, Китай і Німеччина), наміченому на кінець наступного місяця в турецькому місті Стамбул, Р.Мехманпараст заявив, що на переговорах західним країнам не слід надавати тиск на Іран або приймати несправедливі кроки щодо цієї країни. Якщо це прохання буде задоволено, то наступний раунд переговорів відбудеться в намічений термін.
Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад 13 грудня несподівано оголосив про зняття Манучера Моттакі з посади глави МЗС і повідомив, що цю посаду буде тимчасово виконувати віце-президент Ірану, президент Організації з атомної енергії країни Алі Акбар Салехі.
Це рішення було оголошено в той час, коли М.Моттакі знаходився в Сенегалі з візитом. Іранська сторона поки не повідомила про конкретні причини зняття його з посади міністра закордонних справ країни.