ua en ru

Іран за 2-3 роки може створити міжконтинентальні ракети, - міністр фінансів Ізраїлю

Іран працює над створенням міжконтинентальних балістичних ракет (МБР), які можуть бути створені вже за 2-3 роки. Про це повідомив в інтерв'ю американському телеканалу NBC міністр фінансів Ізраїлю Юваль Штайніц. "Іран вкладає мільярди доларів у розробку МБР, і вони можуть з'явитися у нього вже через 2-3 роки. Ці ракети можуть вражати об'єкти на східному узбережжі США, - заявив Штайніц. - Їх мета - загроза безпеки не тільки Ізраїлю і Близького Сходу , а й Європи та США".

Нагадаємо, що 3 лютого ц.р. міністр оборони США Леон Панетта заявив, що напад Ізраїлю на Іран, ймовірно, відбудеться вже в квітні 2012 р.

За інформацією експертів, зараз в Ірану є ракети з дальністю польоту близько 2,4 тис. км.

Питання ядерної безпеки в регіоні Близького Сходу викликає серйозну заклопотаність у країн Заходу. Черговий виток загострення кризи стався в кінці листопада 2011 р., коли вийшла доповідь МАГАТЕ, в якій ішлосяся, що Іран до 2003 р. вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї, і що така діяльність може вестися і до цього дня. США, Ізраїль і ряд країн Заходу підозрюють Іран у спробах створити ядерну зброю. Іранський уряд заявляє, що його ядерна програма носить мирний характер.