ua en ru

Ірак має намір інвестувати у виробництво курятини в Україні 15 млн доларів

Ірак має намір інвестувати у виробництво курятини в Україні 15 млн доларів Фото: курятина (minagro.gov.ua)

Іракський бізнес цікавить підприємство в Київській області

Ірак має намір інвестувати у виробництво курятини в Україні 15 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати України.

Як повідомляється, в ході бізнес-форуму "Співпраця Україна-Ірак" були озвучені показники взаємної торгівлі двох країн. Так в 2016 році товарообіг впав на 20%, проте вже за останні 4 місяці спостерігалося зростання на 15%.

Іракська сторона, у свою чергу, висловила зацікавленість у поставках українських продуктів харчування (масло, сири, яйця, м'ясо). Крім того, бізнесмени Іраку зацікавлені в інвестиціях в такі галузі української економіки, як альтернативна енергетика, енергозбереження, логістика, переробка агропромислових продуктів, фармацевтика.

зокрема, глава іраксько-української ділової ради Аббас Ель Нурі повідомив про переговори щодо інвестування 15 млн доларів у підприємство з виробництва курятини в Київській області.

За його словами, пропозиція українського виробника включає два варіанти - оренду виробництва або його повну продаж. Іракська сторона планує експорт продукції з цього підприємства у напрямку Ірак в обсязі 1 тис. тонн вже в цьому році, а в 2018-му ця цифра планують збільшити до 1,5 тис. тонн.

Нагадаємо, Ірак зняв заборону на експорт українського м'яса птиці, введений у зв'язку з підозрою на зараження пташиним грипом.