ua en ru

Іпотечне кредитування відноивтя не раніше 2011 року, - учасники ринку.

Іпотечне кредитування відновиться не раніше 2011 року, про це заявили учасники круглого столу "Коли повернеться кредитування", передає кореспондент "РБК-Україна".
Як відзначив заступник голови правління банку ПУМБ Олексій Волчков, на сьогоднішній день проблем з фінансуванням цих проектів немає, є проблеми з попитом населення на іпотечне кредитування. "Доходи населення не дозволяють брати кредити, валютні кредити зараз заборонені, а ставки у гривні складають 24-25%", - зазначив А. Волчков.
За його словами, відновиться іпотечне кредитування і фінансування будівництва лише в тому разі, якщо кредитні ставки у гривні знизяться до 13-14%. а це може трапиться не раніше 2011 р.
Як зазначив директор департаменту розвитку малого та середнього бізнесу Universal Bank Олексій Саливон, банкіри продовжують видавати іпотечні кредити, однак під дуже високі відсотки і жорсткі вимоги до застави і першому внеску. Таке ж ставлення і до інвестиційних проектів у будівництво. За його словами, населення зараз не готове брати іпотечні кредити, оскільки не має в своєму розпорядженні значні кошти.