ua en ru

iPhone 6 із збільшеною діагоналлю 4.8" допоможе Apple пожвавити попит на гаджети

Експерти Jefferies переконані, що вихід смартфону від Apple з збільшеною діагоналлю 4.8" допоможе пожвавити попит на свої гаджети.

Експерти Jefferies переконані, що вихід смартфону від Apple з збільшеною діагоналлю 4.8" допоможе пожвавити попит на свої гаджети.

Поки що ніяких офіційних даних про продажі iPhone 5S і iPhone 5C від компанії Тіма Кука не надходило, і до 28 жовтня поточного року їх появи чекати не варто. Однак аналітики вважають, що результати навряд чи втішать.

На думку фахівців з Jefferies, ринок відреагував на вихід iPhone 5C досить прохолодно, що змусило Apple скоротити обсяги замовлень на комплектуючі для моделі з 30 млн. до 15-20 млн. штук. Ціна iPhone 5C також може бути знижена для стимуляції продажів. Ряд американських мереж з продажу електроніки вже пропонує iPhone 5C приблизно за 50 дол. за умови укладення дворічного контракту з оператором зв'язку та зобов'язання витратити отримані бонуси в цьому ж магазині.

Хоча у фірмовому магазині Apple "бюджетний" iPhone поки коштує 99 дол., можна сказати, що знижки вже почалися, і це не може свідчити про звірячий ажіотаж. Щодо продажів iPhone 5S прогнози аналітиків сприятливіші, проте в цілому Apple навряд чи зможе похвалитися видатними результатами за рахунок представлених нещодавно новинок.

У Jefferies вважають, що пожвавити інтерес допоможе вихід у наступному році так званого iPhone 6 із збільшеною до 4.8" діагоналлю екрана. Експерти припускають, що Apple може все ж таки зважиться на такий крок на тлі статистики, згідно якої більше половини продаваних сьогодні нових смартфонів мають діагональ дисплея 4". У минулому році цей показник дорівнював лише 20%.

На думку Jefferies, вихід 4.8-дюймового iPhone дозволить продати не менше 85 млн. відповідних смартфонів, при цьому ще 5-10 млн покупців може знайтися серед тих, хто вважав за краще пропустити iPhone 5C і iPhone 5S.

Нагадаємо, нещодавно Apple повідомила про те, що обсяг продажів нових iPhone перевищив 9 млн штук за перші три дні продажів. Раніше повідомлялося, що великий попит на iPhone5S виснажив запаси Apple.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів і телефонів. Реалізує частину своєї продукції через власну мережу магазинів, які розташовані в США, Канаді, Великобританії, Японії та інших країнах. На компанію працюють близько 60,4 тис. осіб.