ua en ru

iPad mini 2 обіцяє бути дефіцитним продуктом

iPad mini 2 буде дефіцитним гаджетом через своїх прийнятних габаритів. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

iPad mini 2 буде дефіцитним гаджетом через своїх прийнятних габаритів. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Багато любителів гаджетів від Apple, для яких екран iPad занадто великий, а екран iPhone недостатньо великий, знайшли "золоту середину" в iPad mini. Полюбився багатьом "плафон" (планшет+телефон) нещодавно отримав оновлення, якого довго чекали шанувальники пристрою: більш сучасну начинку, яку можна порівняти зі "старшим братом" в особі iPad Air, а також дисплей високого дозволу Retina. Тільки от може так статися, що новинку споживачі зможуть придбати нескоро: iPad mini обіцяє стати дефіцитним товаром, якщо Apple вчасно не вживе заходів.

Згідно з даними тайваньських галузевих джерел компанія Sharp, на частку якої припадає 40% постачань 7,9-дюймових панелей Retina, не зможе в достатній мірі задовольнити потреби виробництва. Причини сформованої ситуації японський виробник не коментує, проте, за чутками, причина - у виробничому дефекті, пов'язаному з вигорянням матриць.

Ще одним постачальником Retina-дисплеїв є компанія LG Display, на частку якої припадає зараз близько 60% дисплеїв iPad mini. Крім іншого, на частку LG припадає 60% виробництва Retina-панелей для iPad Air.

"Зараз незрозуміло, чи вистачить запасів iPad mini 2 на цей квартал чи ні. Ми знаємо, скільки планшетів у нас буде, але яким буде попит, стане відомо після початку поставок", - заявив виконавчий директор Apple Тім Кук.

Дата початку продажів нової моделі, анонсованого в листопаді, поки не вказана. На крайній випадок шанувальники продукції Apple, у разі відсутності iPad mini другого покоління, зможуть придбати iPad Air.