ua en ru

Інвестори готові вкласти в морські порти більше 1 млрд дол., - МІУ

Інвестори готові вкласти в морські порти більше 1 млрд дол., - МІУ Фото: Андрій Пивоварський

Єдиним механізмом входження інвестора в українські порти - це укладення довгострокових договорів оренди

Інвестори готові вкласти в морські порти більше мільярда доларів. Про це в четвер, 13 серпня, в ході підписання меморандуму про намір металургійного підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" інвестувати в розвиток інфраструктури ДП "Спеціалізований морський порт "Октябрьск" повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас зараз стоїть черга з інвесторів, які готові інвестувати активно в портову та термінальну діяльність...Черга іноземних та українських інвесторів, які стоять, тримає більше мільярда доларів", - сказав Пивоварський.

Разом з тим, за його словами, поки що єдиним механізмом входження інвестора в українські порти - це укладення довгострокових договорів оренди, що не є досить привабливим механізмом вкладення коштів для останніх. Тож і мінінфраструктури і інвестори, як зауважив Пивоварський, чекають, доки парламент виключить зі списку держпідприємств, які не підлягають приватизації, ряд стивідорних компаній.

"Але для того, щоб розкрити повністю весь потенціал інвестиційний, нам необхідно прийняти в парламенті рішення про виключення стивідорних компаній державних з списку, які не підлягають приватизації",- підсумував він.

Він висловив сподівання, що у вересні парламент ухвалить рішення щодо такої приватизації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інфраструктура морських портів зношена на 80%.