ua en ru

Інвестор ТРЦ Sky Mall Хіллар Тедер назвав звинувачення на його адресу "контратакою опонентів"

Естонський інвестор ТРЦ Sky Mall, акціонер компанії Arricano Хіллар Тедер заявив, що його опоненти, по суті, зробили контратаку, озвучивши свою рейдерську позицію вустами українських політиків. Про це він повідомив естонському виданню "Актуальна камера", коментуючи заяву народного депутата України Олександри Кужель про те, що нібито Хіллар веде нечесну гру по відношенню до партнера по Sky Mall Андрія Адамовського.

"Ця атака - контратака на те, що корумповані договори, згідно з якими опоненти вкрали наше майно, були оприлюднені", - зазначив він.

"Тут треба подивитися історію, проти якої опоненти написали... минулого тижня в ЗМІ опублікували цей договір, де судові органи і наші опоненти спільно ведуть наше майно. Наскільки я знаю, цей договір був датований серединою 2012 р., і він вийшов навесні, коли частково почали проходити реформи судових органів. Оскільки в останні тижні це набуло розголосу, то інша сторона почала боротися проти цього, намагаючись перевернути все з ніг на голову", - сказав інвестор.

Хіллар підкреслив, що за тим рішенням суду, на яке вказала Кужель, вже є докази корумпованості суддів.

"На жаль, будь-яку справу там (в Україні - Ред.) перевертають догори дном. Якщо ти робиш якесь свинство, то це підтримується заявами в ЗМІ, до якогось листа беруться підписи депутатів парламенту. У смутні часи є досить багато можливостей організувати плутанину. Багато хто цим користуються", - підкреслив Хіллар Тедер.

Нагадаємо, 15 липня нардеп Олександра Кужель звинуватила Хіллара Тедера у рейдерських діях по відношенню до Андрія Адамовського в рамках суперечки навколо ТРЦ Sky Mall. При цьому нардеп посилалася на рішення судів і звинувачувала бізнесмена у співпраці з юридичними компаніями, пов'язаними з Портновим.

Зазначимо, ще 4 липня Хіллар Тедер і його партнер по проекту, президент Європейської бізнес-асоціації, генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала, на брифінгу повідомили про шантаж з боку Андрія Адамовского і його компаньйона Олександра Грановського.

Сторона Адамовского погрожувала надати гласності умовам договору, укладеного між Arricano і провідною українською юридичною компанією Spenser&Kaufman, який на суб'єктивну думку А. Адамовского, є свідченням злочинної змови Arricano і вищих органів влади.

Фіала на брифінгу сказав, що йому було запропоновано об'єднатися проти Тедера, що він категорично відкинув. Крім того, спікери підкреслили, що їм пропонувалося продати свою частку в ТРЦ Sky Mall за завідомо неринковою ціною.

Зазначимо, раніше були опубліковані експертні висновки т.зв. Антирейдерського союзу підприємців України "понятійки" з якого випливає, що Адамовський або його представники уклали корупційну угоду з ВСХУ, яка гарантувала їм необхідні рішення судів всіх інстанцій. Вартість послуг ВСХУ була позначена на рівні 2 млн дол. плюс додаткові виплати.

Також нагадаємо, що Адамовський, всупереч рішенням Лондонського суду про фідуціарне (довірче) партнерство між його компанією і компанією Хіллара, другий рік поспіль привласнює весь прибуток від роботи Sky Mall. Це, за словами Хіллара і Фіали, це призводить до їх щомісячних втрат у розмірі понад 1 млн дол.