ua en ru

Інвестиційний потенціал "зеленої" енергетики в Україні оцінюється в 16 млрд євро

Інвестиційний потенціал "зеленої" енергетики в Україні оцінюється в 16 млрд євро Фото: голова Держенергоефективності Сергій Савчук

В Україні планують до 2020 року вийти на виробництво 11% енергії з відновлюваних джерел

В Україні інвестиційний потенціал "зеленої" енергетики оцінюється в 16 млрд євро. Про це повідомив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.

"Експерти оцінюють інвестиційний потенціал ринку "зеленої" енергетики як мінімум у 16 млрд євро. Для активізації ринку ми працюємо над створенням сприятливих умов для ведення бізнесу в цій сфері, вдосконалюємо законодавство і приводимо його у відповідність з європейськими нормами", - повідомив Савчук.


Повідомляється, що він презентував представникам китайського бізнесу стан розвитку відновлюваної енергетики в Україні та можливості реалізації проектів у цій сфері.

"В Україні є всі технічні та ресурсні передумови, щоб замінити традиційні види палива поновлюваними джерелами енергії. Ми можемо впевнено говорити, в який би регіон не прийшов інвестор, він знайде ресурс для свого виробництва. Більше того, наша амбітна мета – досягти до 2020 року 11% енергії з відновлюваних джерел в кінцевому енергоспоживанні", - підкреслив Савчук.

Він також зазначив, що в Україні зростає кількість домогосподарств, які встановлюють на дахах своїх будинків сонячні панелі. Тільки протягом 4-го кварталу минулого року їх кількість збільшилася на 84%.

"Ми можемо говорити про створення внутрішнього ринку сонячних панелей, які будуть набагато дешевше імпортованих", - зазначив Савчук.

Нагадаємо, Україна приєднається до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії.