ua en ru

Інвестиції в розвиток морського та річкового транспорту України 2010 р. склали бл. 1,4 млрд грн

Сума капітальних інвестицій в галузь морського та річкового транспорту України протягом 2010 року, за даними Укрморрічфлоту, склала 1 млрд 391 млн грн. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Зазначені кошти було спрямовано на розвиток портової інфраструктури, що збільшить привабливість підприємств галузі та забезпечить зростання їх завантаження. «Важливо, що інвестиції йдуть на найнеобхідніші проекти, а в розвиток галузі вкладаються не лише державні кошти, але й значні фінансові ресурси приватних інвесторів»,- зазначив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.

На 2011 р. заплановано продовження інвестиційних проектів, реалізація яких розпочалася в попередні роки. Крім того, залучення інвесторів потребують такі проекти: будівництво універсального перевантажувального комплексу в Миколаївському порту, прокладання залізничної колії та реконструкція причалів у Херсонському морському порту, відновлення інфраструктури Генічеського портопункту.

Нагадаємо, що 2010 р. найбільшими інвестиційними проектами стали початок будівництва контейнерного терміналу на Карантинному молу Одеського порту загальною вартістю 4,443 млрд грн, будівництво причалу та комплексу відкритого зберігання вантажів у порту Південному вартістю 616,919 тис грн, реконструкція трьох причалів Іллічівського порту вартістю 38,9 млн євро та будівництво зернового терміналу в Херсонському морському портові вартістю 29,9 млн грн.