ua en ru

Інвестиції в Дніпропетровську обл. при підготовці до Євробаскету-2015 складуть близько 650 млн грн, - губернатор

Інвестиції в Дніпропетровську обл. при підготовці до Євробаскету-2015 складуть близько 650 млн грн. Про це в ході прес-конференції повідомив губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колесніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"У складі даного проекту в Дніпропетровську буде введена в експлуатацію багатофункціональна спортивна арена, нове життя отримає СК "Метеор". У Дніпродзержинську буде побудована нова тренувальна база для команд, які прибули на чемпіонат. При цьому необхідно розуміти, що чемпіонат пройде, але об'єкти інфраструктури залишаться - там будуть тренуватись наші діти і це буде можливість виховання нової Олімпійської надії для нашої області. Під проекти будівництва і обслуговування проектів інфраструктури буде створено близько 16 тис. робочих місць, а у створення спортивної інфраструктури буде вкладено понад 650 млн грн", - сказав Колесніков.

Згідно з повідомленням, в рамках підготовки до Євробаскету-2015 у Дніпропетровську буде реконструйовано аеропорт, побудована нова злітно-посадкова смуга та нові термінали. На ці потреби заплановано кошти в розмірі близько 2 млн грн.

Читайте також: Рахункова палата незадоволена використанням 3,7 млрд грн при реконструкції "Борисполя"