ua en ru

Інвестиції у приватизовані об'єкти у III кварталі склали 19,4 млрд гривень, - ФДМ

Інвестиції у приватизовані об'єкти у III кварталі склали 19,4 млрд гривень, - ФДМ Фото: у ФДМ розповіли про інвестиції в приватизовані підприємства (фото з відкритих джерел)

Загальний обсяг інвестицій з вересня 2016 року по вересень 2017 збільшився на 3 млрд гривень

Гривневі інвестиції у приватизовані об'єкти склали 19,4 млрд гривень, що на 7,5 млрд гривень більше, ніж було передбачено умовами купівлі-продажу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Фонду держмайна Юрій Нікітін.

"За результатами III кварталу обсяги інвестицій у приватизовані об'єкти перевищили заплановані договорами на 61%", - написав Нікітін.

Одним з постприватизаційних процесів є контроль працівниками Фонд державного майна України виконання власниками об'єкті...

Опубліковано Юрієм Нікітіним 3 листопад 2017 р.

За його словами, всього за рік (з вересня 2016 року) інвестиції зросли на 3 млрд гривень.

Також за цей же період зросли обсяги інвестицій в іноземній валюті. Так, на приватизовані підприємства надійшло 2,06 млрд доларів сша та 72 млн євро.

У звітному періоді перевірено 8 договорів, що містять умови збереження існуючої на момент приватизації кількості робочих місць та створення нових. Результати перевірки показали, що за цими договорами збережено і 590 створено робочих місць.

У цілому ж власники приватизованих об'єктів (починаючи з 1995 року) забезпечили інвестування в підприємства України в перерахунку на національну валюту в обсязі 34,04 млрд гривень.

Нагадаємо, Верховна Рада України може розглянути урядовий законопроект №7066 щодо спрощення умов приватизації 9 листопада 2017 року.