ua en ru

Інвестиції Побузького феронікелевого комбінату в соцсферу в 2014 р. перевищили 4 млн грн

Інвестиції Побузького феронікелевого комбінату в соцсферу в 2014 р. перевищили 4 млн грн

В умовах економічної кризи ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат" продовжує активно інвестувати в підтримку соціальної сфери смт Побузьке (Кіровоградська обл.). Загальна сума спонсорської та благодійної допомоги в 2014 р. перевищила 4 млн грн. Виділені комбінатом кошти пішли на благоустрій та утримання об'єктів соціальної інфраструктури селища: будинки культури, дитячих садків, спортивного комплексу.

"І ми, і наші інвестори вважаємо, що за будь-яких економічних обставин важливі вкладення в соціальну сферу і підтримання належного професійного рівня працівників комбінату. Тому ми приділяємо багато уваги розвитку соціальної сфери інвестицій у людський капітал. Витрати комбінату на утримання соціальної сфери складають понад 2,2 млн грн щорічно. Ще приблизно стільки ж підприємство витрачає на благодійність та розвиток інфраструктури смт Побузьке", - повідомив генеральний директор ПФК Олег Беспалов, додавши, що на організацію підвищення кваліфікації персоналу та придбання нових навичок і професій співробітниками комбінату тільки в 2014 р. було виділено понад 200 тис. грн.

Також повідомляється, що підтримка соціальної сфери смт Побузьке включає в себе забезпечення селища газом, водою, забезпечення роботи водовідвідних систем. Щомісячно виділяються кошти для проведення робіт щодо подальшого поліпшення благоустрою селищної інфраструктури.

За словами Беспалова, прагнучи знизити наслідки кризи для співробітників підприємства, на ПФК у 2014 р. тричі проводилася індексація заробітних плат. За підсумками 2014 р. середня зарплата на комбінаті перевищила 4 тис. грн, що на 23,6% вище середньої заробітної плати по Україні.

Також на ПФК діє Фонд зворотних безвідсоткових позичок, скористатися якою можуть всі без винятку працівники комбінату. За даними Олега Беспалова обсяг коштів Фонду становить 190 тис. грн.

"З Фонду щомісяця працівники одержують безпроцентну поворотну позику на нагальні потреби (лікування, придбання побутової та іншої техніки, проведення ремонтів тощо)", - зазначив генеральний директор ПФК. За даними підприємства тільки за січень 2015 р. з коштів Фонду надано допомогу на суму більше 99 тис. грн.

Побузький феронікелевий комбінат - єдине підприємство в Україні, яке виробляє феронікель з бідних окислених руд нікелю в промисловому масштабі. Завдяки структурі міжнародної групи компаній Solway Investment Group, власника підприємства, комбінату гарантовані безперебійні поставки сировини навіть в умовах світового дефіциту руди, що забезпечує стабільну роботу всього виробничого циклу ПФК. За даними Пенсійного фонду України, комбінат щорічно дає понад 45 млн грн єдиного соціального внеску та понад 14 млн грн податків з доходу фізичних осіб (заробітних плат), в 2014 р. сплачено військовий збір у розмірі 1,2 млн грн. Загальна сума виплачених податків в 2014 р. перевищила 76,7 млн грн.