ua en ru

Інвестиції ПАТ "Хмельницькгаз" в газорозподільні мережі склали біля 55 млн гривень

Інвестиції ПАТ "Хмельницькгаз" в газорозподільні мережі склали біля 55 млн гривень Фото: газ (УНІАН)

Проект інвестиційної програми ПАТ "Хмельницькгаз" на 2018 рік передбачає інвестиції в розмірі 162 млн гривень

Впродовж 2013-2017 років ПАТ "Хмельницькгаз" скерував 55 млн гривень у модернізацію та реконструкцію газових мереж області. Газорозподільна компанія майже в два рази збільшила капіталовкладення, щоб забезпечити безперебійне та безаварійне функціонування газових систем. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За останні п’ять років фахівці ПАТ "Хмельницькгаз" замінили 62 км газопроводів вартістю 13,2 млн гривень, модернізували та оновили 139 газорозподільних та шафних пунктів на суму понад 11 млн гривень, замінено 318 засобів електрохімічного захисту газогонів - на 15 млн гривень. Для порівняння в 2008 – 2013 роках сума інвестицій складала лише 32 млн гривень.

В газорозподільних пунктах встановлено 11 систем телеметрії, які дають можливість цілодобово відслідковувати роботу систем газопостачання та попереджувати виникнення аварійних ситуацій.

"За останні роки ми значно посилили комплекс заходів та почали застосовувати новітні технології для надійнішої роботи газопроводів та газорозподільних пунктів, - говорить Олександр Лоб, технічний директор ПАТ "Хмельницькгаз". – Зокрема, проводимо заміну сталевих газопроводів на поліетиленові, встановлюємо газорегулююче обладнання виключно імпортного виробництва, що гарантує споживачеві високу надійність та безпеку експлуатації. Адже зараз 10% газопроводів Хмельниччини зношені та замортизовані".

Проект інвестиційної програми ПАТ "Хмельницькгаз" на 2018 рік передбачає інвестиції в розмірі 162 млн гривень. Документ знаходиться на затвердженні в НКРЕКП. Погодження державним регулятором цих коштів дасть змогу гарантувати усім категоріям споживачів безперебійність та безаварійність газоспоживання.