ua en ru

Інвестиції в ГТС України за I півріччя 2017 зросли більш ніж в 2 рази

Інвестиції в ГТС України за I півріччя 2017 зросли більш ніж в 2 рази Фото: "Укртрансгаз" (utg.ua)

На українську ГТС за півроку виділили понад 1 млрд гривень капітальних інвестицій

Обсяг капітальних інвестицій в газотранспортну систему (ГТС) України за I півріччя 2017 року виріс більш ніж в 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Про це йдеться в повідомленні "Укртрансгаза".

Повідомляється, що в першому півріччі обсяг робіт по капітальних інвестиціям виконано на суму 1,191 млрд гривень, що в 2,2 рази більше ніж за аналогічний період 2016 року. Також повідомляється, що за цей період "Укртрансгаз" профінансував модернізацію і технічну підтримку об'єктів ГТС на 2,321 млрд гривень, що на 64% більше ніж за аналогічний період минулого року.

"Фінансовим планом оператора української ГТС на 2017 рік передбачене значне збільшення коштів (+ 80%) на технічну підтримку та модернізацію ГТС: більше 9 млрд гривень закладено на виконання планів капітальних інвестицій, програм ремонтів і технічного обслуговування, а також на забезпечення виробничих програм матеріально-технічними ресурсами", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що капіталовкладення в українську ГТС за перше півріччя 2017 перевищили план на 3%.

Зазначимо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що вважає політику "Нафтогазу" щодо ГТС "недолугою".