ua en ru

Інтерпол відмовився шукати Саакашвілі, - Одеська ОДА

Інтерпол відмовився шукати Саакашвілі, - Одеська ОДА Фото: Михайло Саакашвілі

Відповідні листи розіслані всім національним бюро Інтерполу

Інтерпол відмовився оголошувати екс-президента Грузії і главу Одеської ОДА Михайла Саакашвілі в міжнародний розшук. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Одеської ОДА.

"У відповідь на дії, що робляться урядом в Тбілісі, керівний орган Інтерполу в Ліоні прийняв рішення, що будь-яке переслідування колишнього Президента Грузії Михайла Саакашвілі неприпустимо, оскільки це суперечить статуту Інтерполу, що означає наявність явних ознак політичного переслідування", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, відповідні листи розіслані всім національним бюро - членів Інтерполу.

"Аналогічні резолюції в минулому приймали: Європейський Парламент, Рада Європи, інші міжнародні авторитетні організації. Уряд Грузії, контрольоване найбільшим приватним акціонером Газпрому Іванішвілі, продовжує в розріз міжнародної громадськості і на догоду Москві, пародію суду над Саакашвілі з обвинуваченням у розтраті державних коштів при прийомі іноземних делегацій та витрати на адміністрацію Президента. Накладено арешт на 75 кв. м. будинку, що належить Саакашвілі і на 16-ти річну "Хонду" його бабусі при цьому. Варто нагадати, що при Саакашвілі бюджет Грузії зріс у 11 разів і країна була визнана однією з найбільш не корумпованих в Європі", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в лютому 2015 р. Україна відмовилася екстрадувати Саакашвілі в Грузії.