ua en ru

Інтерпол спростував інформацію про готовність оголосити Ходорковського в розшук

Інтерпол спростував інформацію про готовність оголосити Ходорковського в розшук Фото: Інтерпол спростував інформацію про готовність оголосити Ходорковського в розшук

Генеральний секретаріат Інтерполу ніякої додаткової інформації про Ходарковском не запитував

Інтерпол як і раніше вважає запит Російської Федерації на розшук Михайла Ходорковського не відповідним правилам організації. Про це повідомила прес-служба штаб-квартири Інтерполу в Ліоні, передає РБК.

«У статусі справи не відбувалося ніяких змін з того часу, як запит про оголошення Ходорковського в розшук, випущений Росією, був визнаний не відповідним правилам організації», - йдеться в повідомленні.


Також у прес-службі Інтерполу наголосили, що ніякої додаткової інформації про Ходорковського Генеральний секретаріат Інтерполу не просив у Росії.

У грудні 2015 року Ходорковському були пред'явлені звинувачення в організації вбивства мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова. Басманний суд заочно заарештував його, а також оголосив у міжнародний розшук.

Інтерпол, у свою чергу, відхилив запит Росії на оголошення Ходорковського в розшук у лютому.Пояснивши це тим, що запит був розісланий Національним центральним бюро Інтерполу в Москві безпосередньо іншим країнам-учасницям, що не відповідає правилам.

Раніше повідомлялося, що Інтерпол має намір оголосити в розшук Ходорковського.

Нагадаємо, прес-секретар Ходорковського назвала вкиданням інформацію про позицію Інтерполу.