ua en ru

Інтерпол оголосив у розшук екс-директора Одеського НПЗ

Інтерпол оголосив у розшук екс-директора Одеського НПЗ Фото: Одеський НПЗ (facebook.com dumskaya.net)

Екс-чиновник підозрюється у причетності до злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій "схемі Курченка"

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-директора ПАТ "Одеський нафтопереробний завод". Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

"На теперішній час колишнього генерального директора ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" оголошено у міжнародний розшук Interpol", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі правоохоронні органи розслідує справу щодо оборудок з нафтопродуктами у злочинній схемі, яка була організована колишнім головою спостережної ради групи компаній.

Повідомляється, що у 2013 році до злочинної схеми було залучено гендиректора Одеського НПЗ, у квітні 2017 року йому було направлено письмове повідомлення про підозру в умисному ухиленні від сплати зборів та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Зазначається, що через злочинні оборудки з нафтопродуктами до держбюджету не надійшло понад 3 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2017 році Приморський районний суд Одеси за результатами розгляду клопотань облпрокуратури про арешт колишніх генерального директора та виконавчого директора Одеського НПЗ, надав дозвіл на їх затримання і доставку до суду для обрання запобіжного заходу. Наразі двох колишніх посадовців заводу оголошено у розшук. За наявною інформаціє вказані особи переховуються на території Російської Федерації.

"Загалом під час розслідування прокуратура Одеської області спільно з органами поліції та Управлінням СБУ в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій "схемі Курченка", - повідомляли у прес-службі прокуратури Одеської області.