ua en ru

"Інтерхім" просить Гройсмана вжити заходів для захисту компанії від тиску силовиків

"Інтерхім" просить Гройсмана вжити заходів для захисту компанії від тиску силовиків Ілюстративне фото (facebook.com sdelanoVukraine)

Фармкомпанія відправила лист Гройсману

Фармацевтична компанія "Інтерхім" (Одеса) просить прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана вжити заходів для захисту підприємства від тиску з боку силовиків. Про це йдеться у відповідному листі компанії.

Такі ж звернення також були направлені начальникові управління Служби безпеки України в Одеській області Олександру Довженку, керівнику обласної прокуратури Олегу Жученку, начальнику Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитру Головіну та головам районних судів Одеси.

В документі зазначається, що з лютого 2018 року підприємство постійно піддається "утисків" з боку органів СБУ, які "прикриваючись зверненнями псевдопатріотів і наявністю кримінальних проваджень, постійно звертаються до органів державного нагляду з вимогами про проведення перевірок, витребування документів фінансової звітності підприємства".

"У березні 2018 року ТДВ "Інтерхім" звернулося з запитом до голови СБУ України щодо надання роз'яснень з проханням повідомити чи відкрити стосовно підприємства якісь кримінальні провадження і запропонувало надати всі необхідні для перевірки документи. Однак до цього часу у порушення вимог ЗУ "Про звернення громадян", жодної відповіді від СБУ отримано не було", - заявили в "Інтерхім".

Наголошується, що в червні у відношенні підприємства почалася нова хвиля тиску через засоби масової інформації та з залученням "банд патріотів". Зокрема, у ЗМІ з'явилися звернення організацій, які вимагають проведення чергових перевірок підприємства та відкриття кримінальних проваджень. При цьому факти, наведені в даних зверненнях, не відповідають дійсності і засновані виключно на здогадках, вважають в компанії. Одночасно на приміщення ТДВ "Інтерхім" та його підрозділів було здійснено низку атак, учасники яких заявляли, що "нарешті підприємством займуться правоохоронні органи і покладуть кінець його роботі".

В ситуації низці подій ТДВ "Інтерхім" бачить "завуальовані спроби спецслужби продовжувати і посилити тиск на суб'єкт господарювання шляхом виконання вимог громадськості" та реальну загрозу щодо втручання в діяльність підприємства під прикриттям проведення незаконних процесуальних дій з боку правоохоронних органів, органів прокуратури і суду".

"Ви як прем'єр-міністр України будучи ініціатором проведення заходів щодо захисту бізнесу від незаконного тиску, як ніхто інший, розумієте, як важко працювати підприємствам реального сектору економіки в умовах проведення реформ і ще під постійним тиском з боку правоохоронних органів! Як важливо для країни в стані військового конфлікту мати підприємства, які постійно сумлінно платять податки, здійснюють допомогу армії і створюють нові робочі місця! Просимо Вашого втручання в ситуацію, яка склалася навколо нашого підприємства та сприяння виходу з штучно створеного негативного положення Сподіваємося на Вашу допомогу в питанні відновлення наших порушених конституційних прав", - сказано у зверненні "Інтерхіму".

Як відомо, ТДВ "Інтерхім" засновано в 1992 році. У 2017 році підприємством було сплачено понад 130 млн грн податків і зборів в державний бюджет України.У 2018 році співробітники підприємства стали лауреатами державної премії.

Основним видом діяльності підприємства є виробництво фармацевтичних препаратів, виробництво хімічної продукції для промислових цілей.

За весь час існування підприємства і проведення перевірок його діяльності, жоден контролюючий орган не виявив грубих або суттєвих порушень процесу виробництва та діяльності підприємства, повідомляли в компанії.