ua en ru

Інтенсивного задимлення в Києві не спостерігається, - ДСНС

Інтенсивного задимлення в Києві не спостерігається, - ДСНС Фото: Микола Чечоткін

Смог у Києві, викликаний лісовими та торф'яними пожежами, розсіюється

Станом на 12:45 у Києві та області не спостерігається інтенсивне задимлення в результаті пожеж у лісах та на торфовищах. Про це заявив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін, передає прес-служба відомства.

"Інтенсивного задимлення в Києві та Київській області наразі не спостерігається", - заявив Чечоткін.

За його словами, задимлення в Києві вранці 3 вересня пов'язано із зменшенням нічної температури повітря, підвищенням вологості і залишками продуктів горіння в результаті пожежі в Дарницькому районі міста Києва поблизу с. Зазим'я.

"Пожежа, що сталася 2 вересня, на території Білодібровного лісництва Дарницького Лісопаркового господарства окремими осередками на площі 32 га вже локалізована. Осередків відкритого вогню не зафіксовано. В даний час здійснюється проливання тліючих вогнищ. Ситуація повністю контрольована, постійно здійснюється повітряна розвідка для моніторингу пожежної ситуації", - зазначив Чечоткін.

Він також повідомив, що зараз на території Київської області поблизу Києва у 5-ти районах триває гасіння 8 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 8 га. За результатами повітряної розвідки, проведеної вранці 3 вересня, інтенсивного задимлення на жодному з осередків не виявлено.

Нагадаємо, Гройсман запросив в Раду глав Мінекології та ДСНС для звіту за зможу в Києві.