ua en ru

Інтенсивне танення снігу в Києві очікується у вівторок-середу, - Вілкул

Інтенсивне танення снігу в Києві очікується у вівторок-середу. Про це заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул в ексклюзивному інтерв'ю інформаційно-аналітичній програмі "Події тижня" з Андрієм Данілевичем на каналі "Україна" 31 березня.

"Закінчується одна надзвичайна ситуація, починається інша надзвичайна ситуація, пов'язана з паводками", - повідомив Вілкул.

Всі необхідні ресурси, запевнив віце-прем'єр, є і вони знаходяться на чергуванні: "Постійно чергує 42 тис. людей, більше 5 тис. одиниць техніки, близько 1 тис. одиниць техніки, яка може долати водні перешкоди, 22 літальних апарати і 90 піротехнічних бригад".

"Для західних та північних областей України перехід температури через нуль очікується до кінця наступаючого тижні. А в Києві різке підвищення температури до +13 і, як наслідок, інтенсивне танення снігу очікується у вівторок-середу", - поділився Вілкул інформацією штабу.

Відповідаючи на питання, чи не варто відродити МНС, адже зараз головним рятувальником країни працює віце-прем'єр, перед яким стоять і інші завдання, Вілкул сказав: "Я не головний рятувальник України. Працює команда. Я - як віце-прем'єр. Керівник служби з надзвичайних ситуацій Болотських, дуже професійна людина. Міністри - оборони, охорони здоров'я, енергетики та вуглепромислового, ЖКГ... Працює команда!".

Читайте також: В Україні на 1 квітня оголошено штормове попередження (фото)