ua en ru

Інспекційна група перевірить дотримання Україною зобов'язань з контролю над озброєнням

Інспекційна група перевірить дотримання Україною зобов'язань з контролю над озброєнням Фото: Румунія (wikimedia.org/Tiia Monto)

У період з 20 по 23 вересня на території України буде перебувати багатонаціональна інспекційна група Румунії

В Україні почала працювати багатонаціональна інспекційна група з Румунії, яка проводить інспекцію оголошеного місця за Договором про звичайні Збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ). Про це повідомляє пресс-служба Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ.

Повідомляється, що в період з 20 по 23 листопада 2017 року на території України буде перебувати багатонаціональна інспекційна група Румунії у складі дев'яти осіб. До складу групи увійшли також представники Сполучених Штатів, Німеччини та Угорщини.

Так, за результатами інспекційних заходів складаються офіційні звіти, що підтверджують виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань щодо ДЗЗСЄ.

У відомстві зазначено, що участь країн ОБСЄ в міжнародних договорах і угодах у сфері контролю над озброєнням є платформою для відновлення європейського довіри і безпеки на основі співробітництва і пошуку шляхів приведення системи контролю над озброєннями у відповідність з сучасними реаліями.

Нагадаємо, на початку листопада глава Пентагону Джеймс Мэттис і країни-члени НАТО обговорюють, як змусити Російську Федерацію виконувати умови договору про контроль над озброєннями.