ua en ru

Інспектори Держархбудконтролю підлягатимуть обов'язковому державному страхуванню, - В.Тихонов

Інспектори Державного архітектурно-будівельного контролю підлягатимуть обов'язковому державному страхуванню. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, передає прес-служба міністра.
За його словами, уряд затвердив порядок обов'язкового державного страхування посадових осіб інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю.
В.Тихонов пояснив, обов'язкове державне страхування посадових осіб інспекцій Держархбудконтролю здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету і поширюватиметься на начальників, їх заступників, начальників відділів, головних інспекторів, провідних інспекторів та інспекторів Державної архітектурно-будівельної інспекції та інспекцій держархбудконтролю АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, районів, міст обласного підпорядкування.
Порядком визначено, що страхові платежі сплачуються Державною архітектурно-будівельною інспекцією, інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю у АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі до 25 числа кожного місяця у розмірі 0,25 відсотка фонду оплати праці, включаючи встановлені чинним законодавством доплати та надбавки застрахованих у минулому місяці. Проведення обов'язкового страхування здійснюється страховиком, який одержав відповідну ліцензію в Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг і визначений за погодженням зі страхувальником.
Як повідомлялося раніше, порядок обов'язкового державного страхування посадових осіб інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю розроблений на виконання закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".