ua en ru

Іноземні МЗС проінформували опозицію про можливість введення НС в Україні, - нардеп

Минулої ночі народного депутата з фракції "Батьківщина" Миколи Княжицького співробітники низки іноземних МЗС поінформували, що українська влада попередила їх про можливість введення надзвичайного стану в Україні.

Минулої ночі народного депутата з фракції "Батьківщина" Миколи Княжицького співробітники низки іноземних МЗС поінформували, що українська влада попередила їх про можливість введення надзвичайного стану в Україні. Про це Княжицький повідомив на сьогоднішньому брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вночі мені зателефонували співробітники високих посадових осіб міністерств закордонних справ декількох країн і повідомили про те, що офіцери зв'язку їх країн були проінформовані про можливість введення надзвичайного стану в Україні. Причини були дві - ... по-перше це те, що захоплені адміністративні будівлі, і в першу чергу Міністерство юстиції України. Друге - як влада інформує, що нібито активісти "Свободи", або інших партій штурмують будівлі в східній Україні і здійснюють там протиправні дії. Ми одразу повідомили їм, що ця інформація не відповідає дійсності.... І що захоплення Мін'юсту не мало ніякого сенсу... бо це глава міністерства є членом переговорної групи... адже не всі члени переговорної групи зі сторони влади зацікавлені в мирному врегулюванні цього процесу, не всі діють незалежно і тим більше ми не повинні давати якихось приводів щоб їх провокувати", - сказав Княжицький.

Він зазначив, що введення надзвичайного стану полягає в тому, що "на Сході Україні є велика небезпека того, що туди будуть введені збройні сили для того, щоб фактично розділити країну і тоді Україна підпадає під протекторат сусідньої країни". Також він зазначив. Що в Києві введення надзвичайного стану "нічого не дасть, бо розігнати Майдан без зброї буде надзвичайно складно, у Західній Україні війська не введуть, тим більше, що це протизаконно".