ua en ru

Іноземні інвестори київського житлового комплексу мають намір поскаржитися на КМДА в посольства

Іноземні інвестори житлового комплексу по вул. Нижній Вал, 27-29 звинуватили депутатів Київради в піарі перед виборами і обіцяють поскаржитися на дії депутатів та КМДА у посольства своїх країн, а також Президенту України Петру Порошенку. Про це у вівторок під час засідання земельної комісії Київради заявив один з інвесторів комплексу Ентоні Кармін Донадіо, який є громадянином Італії.

Так, за його словами, інвестори перш ніж вкладати гроші в будівництво перевіряли документи забудовника ТОВ "Пателі Лізинг".

"А це близько 200 чоловік, ми всі зверталися до юристів, для перевірки документів. Згідно із законом. І нам підтвердили в минулому, що всі документи забудовника в належному стані. Якщо дозвіл було дано, то чому зараз, коли помінялася влада, документи вже не підходять?", - сказав інвестор.

Він також нагадав, що мер Києва Віталій Кличко під час візиту у Вашингтон 25 квітня, заявляв, що місто Київ безпечне для інвестицій. І пообіцяв бути "персональним боді-гардом" для кожної іноземної інвестиції.

"Ми теж інвестори, чому тоді мер Києва ігнорує порушення наших прав? Ми маємо право і будемо звертатися до посольства наших країн. І повідомити, що в Києві змінюються рішення влади залежно від передвиборної кампанії. Я не хочу бути інструментом у вашій політичній боротьбі, і не можу зрозуміти, чому застосовуються подвійні стандарти по відношенню до нас", - заявив Донадіо.

У свою чергу юрист компанії-забудовника Ігор Боженко зазначив, що від дій київської влади можуть постраждати громадяни більш ніж 10 країн.

"Немає такого нормативного акта, який визначав би, щоб Управління культурної спадщини КМДА узгоджувало б який-небудь дизайн або якусь архітектурну особливість будівель. Тому що є будівельні норми і правила, що встановлюють порядок. У своєму рішенні земельна комісія Київради посилається на неіснуючі управління! Так, комісія постановила провести перевірку Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва при Київській міській державній адміністрації. Такий департамент ще навіть не створений, а лише планується! Це просто правовий абсурд", - заявив юрист компанії "Пателі-Лізинг".

Він також зазначив, що забудовник дотримується всіх норм і правил будівництва, а сьогодні не існує документа, який підтверджує відхилення у ТОВ "Пателі Лізинг" від погодженого проекту будівництва житлового комплексу щодо будівництва житлового комплексу по вул. Нижній Вал, 27-29.

"Влада не поспішає зносити поверхи на об'єктах будівництва Войцеховського, яких в Києві понад 40, і на яких в принципі відсутня документація, в той же час показово намагається знайти проблеми у чесних забудовників. Якщо б у нас були проблеми з документацією, інвесторами нашого комплексу не стали громадяни більш ніж з 10 країн: Чехії, Німеччини, Молдови, Польщі, Італії, Японії, В'єтнаму і США. Ми готові й надалі відстоювати свої права, а також права наших інвесторів в судовому порядку, оскільки впевнені в своїй правоті", - сказав Боженко.

Він також висловив думку, що сьогоднішнє рішення земельної комісії Київради є незаконним і таким, що суперечить принципам моралі, а депутати міськради просто займаються політикою перед місцевими виборами.

Нагадаємо, раніше Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність будівництва житлового комплексу по вул. Нижній Вал, 27-29.