ua en ru

Іноземні банки переглядають свої стратегії розвитку в Україні, - S&P

Іноземні банки переглядають свої стратегії розвитку в Україні, - S&P Фото: Standard & Poor's

Не виключено, що багато хто буде шукати можливість виходу з українського ринку

Іноземні банки переглядають свої стратегії роботи в Україні в бік скорочення обсягів діяльності. Про це повідомляє прес-служба Standard & poor's (S&P). У повідомленні йдеться, що більшість дочірніх структур іноземних банків в Україні показали збитки за підсумками 2014 р., що пов'язано з погіршенням операційного середовища.

За оцінкою міжнародного рейтингового агентства іноземні материнські банки та банківські сектори відповідних країн цілком можуть впоратися з негативним впливом операційної діяльності українських дочірніх структур і, як наслідок, збільшенням навантаження на їх капітал. Однак, певна частка
дочірніх структур західноєвропейських та інших іноземних банків продовжить шукати можливість виходу з ринку України та скорочення обсягів операцій на російському ринку. Вихід, при цьому, може ускладнитися відсутністю покупців, зацікавлених у придбанні таких активів.

Агентство також прогнозує, реструктуризація комерційного боргу за зобов'язаннями в іноземній валюті, що S&P за своїми критеріями буде класифікувати, як еквівалент дефолту, "зумовить скорочення і без того недостатнього обсягу ліквідності українського банківського сектору і може призвести до подальшого відтоку депозитів, викликаному панічними настроями серед вкладників, що негативно позначиться на показниках банків, що здійснюють діяльність на Україні".

Нагадаємо, раніше S&P здатність НБУ регулятора підтримувати українську банківську систему кредитами і позиками, знижується.