ua en ru

Ініціативна група з проведення референдуму подала в ЦВК документи для реєстрації, - "Український вибір"

Уповноважений ініціативної групи сьогодні, 12 вересня, о 9:00, подав у Центрвиборчком необхідні для реєстрації групи з проведення референдуму документи. Про це повідомляє прес-служба громадського руху "Український вибір".

Відповідно до закону України "Про референдум", ЦВК у п'ятиденний строк здійснює аналіз документів на предмет їх відповідності законодавству і за результатами приймає постанову про реєстрацію ініціативної групи або про відмову в реєстрації із зазначенням мотивів такого рішення.

Після прийняття Центрвиборчкомом рішення члени ініціативної групи у сорокаденний строк повинні зібрати не менше трьох мільйонів підписів.

Нагадаємо, ініціативна група з проведення всеукраїнського референдуму з питання "чи Підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном?" була створена на зібранні, яке відбулося в Києві на стадіоні "Спартак" 8 вересня 2013 р. Учасники зборів одноголосно підтримали питання, який повинен бути винесений на всеукраїнський референдум.

Ініціативна група по його проведення складається з 9 892 осіб, з яких рівно половина, 4 946 - активісти громадського руху "Український вибір", а інша половина - представники Компартії.

Заступник голови "Українського вибору", Василь Німченко впевнений: "Народ як суб'єкт застосування норм Конституції повинен мати право висловити свою думку. "Український вибір" вже більше року веде просвітницьку діяльність і доносить до громадськості головне завдання руху - країною повинен управляти народ! Поверніть народу право безпосередньо управляти державними справами через референдум як форму безпосередньої демократії!".