ua en ru

Інформація про політичний притулок Януковича в РФ не офіційна, - ГПУ

Інформація про політичний притулок Януковича в РФ не офіційна, - ГПУ Фото: РФ офіційно не повідомляла про статус Віктора Януковича в країні

У Генпрокуратури немає інформації про отримання Януковичем російського громадянства

Інформація про місцезнаходження екс-президента Віктора Януковича в Росії і отримання ним політичного притулку в РФ не є офіційною. Про це заявив начальник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це не офіційна інформація від РФ, це інформація, надана захисником Януковича, що він отримав політичний притулок у РФ. На офіційний запит ГПУ з приводу місця перебування, з приводу підстав перебування в РФ, із приводу можливого російського громадянства, Росія відмовилася відповідати на ці питання", - повідомив він.

Горбатюк додав, що ГПУ повторно звернулася до РФ щодо озвученої адвокатом екс-президента інформації.

"Ми знову відправили клопотання в Росію, щоб вони спростували або підтвердили наявну інформацію", - зазначив Горбатюк.

За його словами, в разі підтвердження РФ інформації адвоката, це дасть можливість провести слідчі дії та допит.

"Щодо екстрадиції позиція РФ зрозуміла, вони відмовляють. Наступний шлях може бути тільки заочне судочинство", - переконаний він.

Горбатюк також додав, що у Генпрокуратури немає інформації про отримання Януковичем російського громадянства.

"У нас такої інформації немає. У клопотанні до Росії ми це запитаємо", - наголосив представник ГПУ.

Нагадаємо, раніше адвокат колишнього президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що Головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку.