ua en ru

Інфляція в Китаї у вересні 2012 р. сповільнилась до 1,9%

В Китаї індекс споживчої інфляції знизився до 1,9% у вересні з серпневих 2%, а ціни виробників впали на 3,6% в річному численні. Обидва значення співпали з прогнозами аналітиків, повідомляє Reuters.

Ці дані з'явилися після виходу інформації про те, що зростання експорту у вересні прискорилося поряд з підвищенням пропозиції кредитів і грошової маси.

Дані, очікувані в четвер, ймовірно, підтвердять, що третій квартал став для Китаю сьомим поспіль кварталом уповільнення зростання. "Річна інфляція, як очікується, складе близько 2,7%, що набагато нижче встановленого урядом орієнтира в 4%, а економічне зростання досягне 7,8%", - сказав заступник керуючого Народного банку Китаю І Ган, виступаючи на засіданні Міжнародного валютного фонду.

Вересень став сьомим поспіль місяцем дефляції цін виробників, відображаючи уповільнення зростання в Китаї і слабкий попит на його експорт.

Однак падіння цін виробників в місячному обчисленні продовжує сповільнюватися, вказуючи на те, що цикл позбавлення компаній від запасів добігає кінця, оскільки економіка стабілізується.

Читайте також: Китаю може загрожувати економічний дисбаланс