ua en ru

В Індонезії через виверження вулкану закрили аеропорт

В Індонезії через виверження вулкану закрили аеропорт Фото: виверження вулкану Мерапі (з відкритих джерел)

В Індонезії вулканічний попіл вже встиг піднятися на висоту близько п’яти кілометрів

На острові Ява (Індонезія) у зв’язку із виверженням вулкану Мерапі, найактивнішого в країні, закрили місцевий аеропорт. Також почалась евакуація людей на безпечну від вулкану відстань, передає Dpa-international.

Так, авіакомпанія AirNav Indonesia, державна авіаційна навігаційна компанія, заявила, що Міжнародний аеропорт Адисуципто закритий для цивільних польотів до 16:30 за місцевим часом.

Зазначається, що поки не зафіксовано витоку лави з вулкана, однак вулканічний попіл вже встиг піднятися на висоту близько п’яти кілометрів.

В Індонезії через виверження вулкану закрили аеропортВ Індонезії через виверження вулкану закрили аеропортВ Індонезії через виверження вулкану закрили аеропорт

Фото: виверження вулкану Мерапі (з відкритих джерел)

Небезпечна зона визначена надзвичайними службами країни у радіусі двох кілометрів від епіцентру вивержень.

За даними геологів, вулкан Мерапі прокидається приблизно раз на сім років. У 2010 році серйозне виверження призвело до понад 300 смертей.

Нагадаємо, раніше в східній частині острова Гаваї через виверження в районі вулкана Кілауеа зруйновані 26 будинків. Будинки знищені потоками лави. Також надзвичайні служби виявили не менше дев'яти вулканічних тріщин.