ua en ru

Індонезія шукає інвесторів для збільшення видобутку нафти

Індонезія шукає інвесторів для збільшення видобутку нафти Фото: Індонезія розраховує модернізувати свій енергетичний сектор

Найближчим часом державі потрібно наростити також нафтопереробку

Індонезія зайнялася модернізацією свого енергетичного сектору і активно шукає нових інвесторів. Про це повідомляє "Росія 24".

Інвестори необхідні країні для того, щоб активніше розвивати геологорозвідку та нафтопереробку. Через зростання щільності населення, Індонезія з кожними роком все більше і більше потребує продуктах нафтопереробки. Це в свій час послужило причиною того, що найбільший виробник нафти в Південно-Східній Азії перетворився з нетто-експортера в нетто-імпортера і врешті-решт вийшов з ОПЕК (6 років тому).

У цьому році Міністерство енергетики і мінеральних ресурсів Індонезії має намір розподілити ліцензії на розробку 12 нафтових і газових блоків, в доповнення до 12-ти розподіленим в 2014 р.

У найближчі кілька років країна планує концентруватися більше на переробку, а не на видобутку і збільшити свої нафтопереробні потужності з 1 млрд барелів до 2,3 млн барелів на добу.

Нагадаємо, нещодавно Індонезія подала офіційний запит у генеральний секретаріат ОПЕК про прийняття її назад в організацію.