ua en ru

Індійська Rajesh Exports має намір інвестувати 1 млрд дол. в розвиток золотодобувної промисловості Руанди

Компанія Rajesh Exports Ltd., найбільший виробник і експортер ювелірних виробів в Індії, заявила про бажання інвестувати близько 1 млрд дол. у розвиток золотодобувної промисловості і спорудження алмазного бізнесу в Руанді протягом найближчих п'яти років.

Компанія, заснована в Бангалорі, в переговорах з урядом Руанди надала пропозиції, які включають зведення золотообробного заводу в цій країні протягом шести місяців. В остаточному підсумку компанія планує експортувати продукцію, у тому числі ювелірні вироби й монети. Крім того, вона планує створити алмазний бізнес, який може включати імпорт і експорт дорогоцінних каменів, а також обробку і полірування.
Більшість золота, видобутого в Африці, в даний час експортується в Південну Африку або Європу для переробки. Rajesh Exports в найближчі 3-5 років хоче побудувати в Руанді континентальний центр для обробки золота.

Руанда прагне до диверсифікації своєї економіки, оскільки країна відновлюється після геноциду 1994 р. в якому 800 тис. етнічних Тутсі та помірних Хуту були вбиті за 100 днів. Економіка цієї країни, яка заснована на туризмі та експорт кави, подвоїлася за останні дев'ять років, за даними Світового Банку.