ua en ru

В Індії в результаті бійки на релігійному ґрунті між школярами один загиблий і 14 поранених

В Індії в результаті бійки на релігійному ґрунті між школярами один загиблий і 14 поранених Фото: заворушення в Індії

У штаті Гуджарат сталися сутички між мусульманськими і індуїстськими школярами

Один чоловік був убитий і близько 14 поранені в результаті сутички між мусульманськими і індуїстськими школярами на заході Індії в штаті Гуджарат. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційних осіб Індії.

Гуджарат є рідним штатом прем'єр-міністра Індії Нарендра Моді.

В суботу в селі Вадавалі в районі Патан зібралося близько 5000 осіб, які напали на мусульманських жителів і підпалили десятки будинків і транспортних засобів. Про це повідомив глава місцевої адміністрації К. К. Нірала.

Він додав, що члени мусульманської громади завдали удару у відповідь по індуїстах, використовуючи каміння. На місце події прибула поліція. Поліцейські застосували сльозогінний газ і здійснили сім пострілів, щоб розігнати натовп і взяти ситуацію під контроль.

Нірала сказав, що ситуація була взята під контроль, і трьом підрозділам Державної резервної поліції було наказано залишитися в селі для підтримки порядку.

За офіційною інформацією, в 2002 році бунтівники вбили близько 1000 чоловік, більшість з яких були мусульманами.

"В той час Наренда Моді був головним міністром, його звинувачували в тому, що він закривав очі на одну з найстрашніших спалахів релігійного насильства в незалежній Індії", - відзначають в повідомленні.

Моді заперечував свою причетність до заворушень, і в 2013 році комісія, призначена Верховним судом, виправдала його.

Нагадаємо, 26 лютого в Індії перекинувся вантажівка з пасажирами, десятки загиблих.