ua en ru

В Індії через піщану бурю і зливи загинули понад 60 людей

В Індії через піщану бурю і зливи загинули понад 60 людей Фото: піщана буря в Індії (twitter.com indianexp)

Десятки отримали поранення

В Індії у результаті піщаної бурі і грозових злив, які обрушилися на північну частину країни, понад 60 людей загинули, десятки отримали поранення, передає видання The Times of India.

Відзначається, що піщані бурі та зливи пройшли в штатах Уттар-Прадеш, Андхра-Прадеш, Західна Бенгалія і столичному окрузі Делі. Зазначено, що в значній мірі від стихії постраждав штат Уттар-Прадеш, там зареєстровано найбільше число загиблих - 38 осіб.

Негода також завдала шкоди місту Лакхимпур у тому ж штаті: там близько 117 будинків були частково або повністю зруйновані. У Делі піщана буря забрала життя двох людей. У Західній Бенгалії померли 12 жителів. Найчастіше люди гинули від падаючих дерев, стін, які руйнувалися, і ударів блискавки.

За словами головного міністра Західної Бенгалії Мамати Банерджі, уряд ще не оцінив збитки. Планується провести опитування, на основі якого сім'ям буде надана допомога.

"Засмучений загибеллю наших громадян через шторм у ряді районів країни. Висловлюю співчуття сім'ям загиблих. Я молюся за швидке одужання постраждалих. Всім постраждалим надається допомога з боку посадових осіб", - написав глава уряду Індії Нарендра Моді на сторінці в Twitter.

Зазначено, що напередодні бурі уряд сповістив населення про те, що пориви вітру можуть досягати до 70 км/ч.

Крім того, на сайті Метеорологічного департаменту Індії у понеділок, 14 травня, повідомляється, що в регіоні знову пройдуть зливи і піщана буря, швидкість вітру при цьому знову складе до 70 км/ч.

Нагадаємо, число загиблих у ході піщаної бурі в Індії на початку травня досягло 143 людини, влада не виключали, що число жертв може ще збільшитися.