ua en ru

В Індії в ході заворушень загинули 12 осіб, більше 100 постраждали

В Індії в ході заворушень загинули 12 осіб, більше 100 постраждали Фото: Рам Рахім Сінг (Harsh Goenka Twitter)

Заворушення почалися після звинувачення глави секти "Дера Сауча Савда" у зґвалтуванні

В Індії в ході заворушень після звинувачення глави секти "Дера Сауча Савда" Гуру Рам Рахім Сінга у зґвалтуванні загинули 12 людей, більше 100 людей постраждали. Про це повідомляє AP.

"12 людей загинули під час заворушень після того, як індійський гуру і лідер багатомільйонної секти "Дера Сауча Савда" був визнаний винним у зґвалтуванні 2 послідовників і взятий під варту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, поліція використала водомет, намагаючись розігнати натовп. У місті Панчкула були розгорнуті понад 15 тис. воєнізованих формувань і поліцейських.

За словами головлікаря державної лікарні міста, в результаті заворушень також були поранені більше 100 осіб.

Наголошується, що протестувальники підпалили урядові будівлі і напали на поліцейських і теле-журналістів, розбивши лобове скло медіа-фургонів і зламавши мовленнєве обладнання.

Рам Рахім Сінгх, який заперечував звинувачення у зґвалтуванні двох жінок у своєму ашрамі в 2002 році, був узятий під варту і утримувався у в'язниці в сусідньому місті Рохтак в штаті Харьяна до його слухання.

Його секта, за твердженням гуру, що має 50 млн. Вона виступає за вегетаріанство та проти наркоманії. Гуру також займався соціальними проблемами, такими як організація весіль бідних сімей.

Подібні секти мають величезне значення в Індії. Для лідерів також немає нічого незвичайного в тому, щоб мати маленькі, сильно приватні збройні групи бойовиків, що їх захищають. Коли гуру покинув свій ашрам в Сірса на початку п'ятниці для слухання, його супроводжував конвой з 100 машин.

Так, в 2002 році лідеру культу пред'явили звинувачення в сексуальній експлуатації жінок-членів секти. На допитах лише 2 жінки розповіли про зґвалтування, інші відмовилися давати свідчення. Відзначається, що остаточний вирок буде винесено 28 серпня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я Афганістану заявило про більше 20 жертв нападу на мечеть в Кабулі.