ua en ru

В Індії аеропорти посилили заходи безпеки через загрозу захоплення літаків

В Індії аеропорти посилили заходи безпеки через загрозу захоплення літаків Фото: аеропорт Мумбая

У повну бойову готовність в аеропортах приведено співробітників Національної гвардії країни

В індійських міжнародних аеропортах міст Мумбаї, Ченнаї і Хайдарабаду оголошено режим підвищеної небезпеки через загрозу захоплення літаків. Про це з посиланням на представників летовищ і місцеву поліцію повідомляє NDTV.

За даними співрозмовників видання, у зв'язку з цим у повну бойову готовність в аеропортах було приведено співробітників Національної гвардії країни. Також у самих повітряних гаванях було запущено "навчання" по боротьбі з захопленнями лайнерів.

Своєю чергою у місцевій поліції, за даними видання, було створено "групи по боротьбі з тероризмом, які підвищили пильність на в'їзних дорогах в аеропорти й автостоянки".

Як пояснили представники повітряних гаваней, у режим підвищеної готовності співробітники аеропорту були приведені після отриманого 15 квітня місцевою поліцією листа від якоїсь жінки, яка повідомляла, що "підслухала розмову шести осіб у ресторані". Вони, за інформацією автора послання, обговорювали "одночасне захоплення рейсів із трьох індійських аеропортів".

У зв'язку з тим, що сталося, авіакомпанії радять пасажирам "уникати реєстрації в останню хвилину", також їм було рекомендовано "співпрацювати з персоналом служби безпеки в аеропортах".

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про "замінування" Харківського аеропорту.