ua en ru

Індекс споживчої довіри в Японії в травні 2010 р. проти квітня зріс на 0,8 пункту і склав 42,8 пункту

Індекс споживчої довіри в Японії в травні 2010 р. в порівнянні з квітнем 2010 р. зріс на 0,8 пункту і склав 42,8 пункту. Таку інформацію опублікував сьогодні Інститут економічних і соціальних досліджень уряду Японії, пише РБК. У квітні 2010 р. цей показник склав 42,0 пункту.

Індекс споживчої довіри складається Інститутом економічних і соціальних досліджень уряду Японії. Дослідження проводиться шляхом телефонного опиту 6 тис. 720 домогосподарств країни (з яких 4 тис. 704 - домогосподарства, що складаються з двох і більше людей, а що залишилися 2 тис. 016 - домогосподарства осіб,які проживають наодинці). Вибірка здійснюється довільним чином з 47,8 млн домогосподарств країни.

Під час опиту респондентів просять охарактеризувати стан їх домогосподарства, очікувані зміни цін і споживче сприйняття. Зокрема, опитувані оцінюють за шкалою від одного до п'яти свій загальний рівень життя, зростання зарплати, а також бажання купувати товари тривалого користування. Респондентів також просять аналогічним чином оцінити перспективи у вказаних областях на найближчих півроку. По сукупності відповідей складається індекс споживчої довіри; значення індексу нижче 50 пунктів свідчить про споживчий песимізм.