ua en ru

Ім'я нового гендиректора Microsoft буде названо в першій половині 2014 р.

Ім'я нового генерального директора американського виробника програмного забезпечення Microsoft, який прийде на зміну нинішньому, Стіву Балмеру, буде названо в першій половині 2014 року Про це у своєму блозі написав член ради директорів Джон Томпсон. "23 серпня ми оголосили, що Стів Балмер покине Microsoft протягом року. І рада директорів почав пошук того, хто його замінить. Весь цей час ми були зосереджені на пошуку кращої людини", - зазначив Томпсон.

Він додав, що спочатку на посаду гендиректора компанії претендували понад 100 осіб. З кількома десятками Томпсон поспілкувався особисто. Зараз, за його словами, поле пошуку значно звузилося до кількох десятків осіб. Процес відбору, за його прогнозами, завершиться на початку 2014 р.

"За всю 38-річну історію корпорації в ній змінилося лише два генеральних директора. Ми сповнені рішучості знайти такої людини, яка приведе компанію до подальших успіхів", - підкреслив він.

У числі найбільш вірогідних претендентів на пост називаються глава Ford Алан Мулаллі і керівник бізнес-підрозділу Microsoft Сатья Наделла.

С.Балмер змінив на посаді генерального директора Білла Гейтса. Засновник компанії в 2006р. відійшов від поточних справ, зберігши за собою пост голови ради директорів. С.Балмер змінив на посаді генерального директора Білла Гейтса. Засновник компанії в 2006р. відійшов від поточних справ, зберігши за собою пост голови ради директорів. Балмера часто дорікають, що він фактично втратив ринок планшетів і смартфонів, що був перехоплений компанією Apple. Його критикували за те, що ці розробки були в руках корпорації ще задовго до того, як вони з'являлися у конкурентів, однак ринкового запуску продукції не відбулося. Apple тільки за продаж iPhone виручив близько 23 млрд дол., у той час як Microsoft за всіма напрямки виручив 17,4 млрд дол. У підсумку все частіше стали лунати заклики відправити С.Балмера у відставку. 23 серпня 2013 р. він оголосив про те, що протягом року це відбудеться.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового і особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол. Чистий прибуток Microsoft в I кварталі 2013-2014 фінансового року, що закінчився 30 вересня ц.р., зросла на 17% - до 5,24 млрд дол.