ua en ru

Майно МСЗ "Океан" передали на "зберігання" людині, що фігурує у справах про крадіжки, - ЗМІ

Майно МСЗ "Океан" передали на "зберігання" людині, що фігурує у справах про крадіжки, - ЗМІ Фото: НЗС

Виконавчим директором ТОВ "Океан – Судноремонт", яким "на відповідальне" зберігання передали цілісно-майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу "Океан", є Валерій Морозов, який фігурує в низці кримінальних справ в якості обвинуваченого у привласненні коштів, шахрайстві та доведенні до банкрутства підприємств, повідомляють миколаївські ЗМІ.

Як зазначає видання, 9 вересня 2016 року Печерський районний суд Києва заарештував майно заводу "Океан", передавши його екс-президенту ПАТ "МСЗ "Океан" Леоніду Шуміло на відповідальне зберігання. Ліквідатор заводу Ірина Сербін вважає це рішення суду незаконним.

Як заявляє миколаївське ЗМІ, Валерій Морозов є фігурантом низки кримінальних проваджень щодо його діяльності в якості співзасновника підприємства ТОВ "Микавтоіндустрія", директором якого він є на сьогоднішній день. Також, за даними видання, він фігурує у справі в махінаціях на підприємстві "Порт – Сервіс", директором якого був до вересня 2010 року. Співзасновником "Порт – Сервіс", щодо якого розпочато справу про банкрутство, є дружина Валерія Морозова – Світлана Морозова.

Згідно з інформацією миколаївського ЗМІ, в лютому 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено дані про кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 190 за фактом заяви про присвоєння Валерієм Морозовим, його дружиною Світланою Морозовою і Юрієм Щербиною коштів у сумі 20,5 мільйонів гривень ТОВ "Порт-Сервіс".

У розпорядженні "НикВестей" є копія заяви голови правління ПАТ "Банк Кредит Дніпро" про те, що директор ТОВ "Порт-Сервіс" Юрій Щербина і засновник даного підприємства Світлана Морозова (дружина Валерія Морозова) в 2011 році надали завідомо неправдиву інформацію до банку з метою отримання кредиту.

За даними видання, в 2009 – 2012 роках Валерій Морозов, а потім і новий директор підприємства Юрій Щербина шляхом укладення фіктивних договорів та виведення з підприємства коштів, у тому числі і за рахунок кредитів, довели "Порт-Сервіс" до банкрутства.

Крім того, наголошується у публікації, у тому 2013 році до ЄРДР внесено дані про кримінальне провадження за заявою ТОВ "Микоавтоіндустрія" за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання посадовим становищем Валерієм Морозовим, який обіймав посаду заступника директора, в особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Вказується, що Валерій Морозов в 2012 році "вкрав" автомобіль підприємства Jaguar XJ8, обернувши його спочатку на користь ТОВ "Порт-сервіс", шляхом фальсифікації документів про продаж майна, а потім закінчивши схему передачею автомобіля Морозову Миколі (батька Валерія Морозова), чим було завдано шкоди підприємству на суму 760 тисяч гривень.

У 2013 році прокуратурою було також розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 185 КК України за заявою директора ТОВ "Микоавтоіндустрія" Юрія Трубянова. Як відзначає видання, він заявив, що Валерій Морозов за попередньою змовою з Морозовим В. В. проник в приміщення підприємства, що заподіяло збиток компанії на майже 240 тисяч гривень.

На сьогоднішній день Валерій Морозов є виконавчим директором ТОВ "Океан–Судноремонт", якому рішенням Печерського районного суду Києва передано на відповідальне зберігання цілісно-майновий комплекс суднобудівного заводу "Океан", який знаходиться на стадії ліквідації.

Раніше повідомлялося, що згідно з Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, все нерухоме майно самого ТОВ "Океан-Судноремонт" перебуває під арештом з 1 квітня 2015 за постановою про арешт відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції Києва №46485158 від 3 березня 2015 року.

Як повідомляли раніше ЗМІ, журналіст звинуватив директора "Океан-Судноремонт" Шумило в неправдивих заявах щодо зв'язків з російськими компаніями.