ua en ru

Майно неплатоспроможних банків будуть продавати на єдиному майданчику, - ФГВФО

Майно неплатоспроможних банків будуть продавати на єдиному майданчику, - ФГВФО Фото: майно неплатоспроможних банків будуть продавати на єдиному майданчику

Коли буде реалізована ця ідея, не уточнили

Публічні аукціони з продажу майна неплатоспроможних банків будуть проводити на одному майданчику. Про це заявив директор департаменту запровадження планів врегулювання та управління активами неплатоспроможних банків Андрій Шевченко під час інформаційного ярмарку з нагоди розпродажу майна "Єврогазбанку", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз дивимось на концепцію і з нашими партнерами її розробляємо, щоб мати змогу на одному майданчику виставити всі наші банки, шукаємо відповідні складські приміщення з великими площами для того, щоби можна було і зробити показові якісь речі, і щоб ми мали можливість зберігати там майно", - зазначив Шевченко.

Водночас він не уточнив, коли буде реалізована ця ідея.

"Поки що не можу сказати і брати на себе забов'язання саме по термінах, але ми зараз будемо це максимально впроваджувати, оскільки бачимо в цьому ефективність саме для продажу таких незначних речей, як комп'ютерна техніка, меблі", - сказав Шевченко.

Він також додав, що наразі 20 ліквідаційних банків готові до реалізації майна.

"33 банки зараз в ліквідації, в різних їх ступенях. Але 20 з них вже затвердили ліквідаційну масу, затвердили пропозиції для продажу і можуть вже виставляти свої активи на продаж", - повідомив Андрій Шевченко.

Нагадаємо, НБУ визнав "Укркомунбанк" неплатоспроможним.