ua en ru

Імпортери навмисне занижують вартість палива на митниці, щоб мінімізувати платежі до бюджету, - експерт

Більш ретельний контроль над імпортом нафтопродуктів в Україну, дозволить наповнити держбюджет, впевнена юрисконсульт юридичної компанії Viva Lex Христина Давидовська.

"Сьогодні товар навмисне неправильно класифікують, щоб занизити його вартість, а відповідно і надходження зменшити надходження до бюджету. Тому більш ретельний контроль дозволить наповнити державну казну", - зазначила вона.

Експерт зазначила, що споживачі напевно підтримають посилення контролю з боку Міндоходов і зборів. Оскільки воно виллється у поліпшення якості бензинів і дизельного палива, що реалізуються в країні. Адже сьогодні населення далеко не завжди отримує нафтопродукти адекватної якості.

"Найчастіше йому доводиться стикатися з підміною марок бензину (вказівка ​​невірного октанового числа). Поставка неякісного продукту полягає в його" розведенні ", змішуванні з низькоякісними, а іноді і взагалі не придатними до вживання речовинами", - сказала Христина Давидовська.

Нагадаємо, що наприкінці червня міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявив про плани свого відомства з посилення контролю якості імпортних нафтопродуктів. "Ми це будемо робити професійно і системно. У нас існує 69 стаття Митного кодексу, яка зобов'язує нас кваліфікувати товар. А щодо технічної можливості - у нас є одна лабораторія, але відділення є по регіонах і це дає нам 100% можливість дієвого контролю за якістю палива", - зазначив він тоді.