ua en ru

Імпорт газу в I кварталі 2018 знизився більш ніж удвічі, - "Укртрансгаз"

Імпорт газу в I кварталі 2018 знизився більш ніж удвічі, - "Укртрансгаз" Фото: українська газотранспортна система (УНІАН)

Більшу частину поставок газу Україні забезпечила Словаччина

Імпорт газу з країн Європейського союзу в I кварталі 2018 знизився більш ніж у два рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгазу".

У січні-березні 2018 року імпорт газу з країн Європи знизився більш ніж в 2 рази завдяки значному запасу газу в підземних сховищах, створеному за рахунок ресурсу "Нафтогазу України" та інших клієнтів до початку сезону.

"В I кварталі поточного року надходження природного газу з країн ЄС становили 1,8 млрд куб. м, що на 56,9% менше, ніж за перші три місяці минулого року. Найбільші обсяги вуглеводнів були імпортовані словацьким газотранспортним коридором - 1,3 млрд куб. м, а також з Польщі та Угорщини - 0,2 і 0,3 млрд куб. м відповідно (порівняно з 01-03.2017)", - йдеться в повідомленні.

Імпорт газу в I кварталі 2018 знизився більш ніж удвічі, - "Укртрансгаз"

Фото: статистика імпорту газу

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що транзит російського газу в I кварталі 2018 знизився на 3,1 млрд кубометрів, або на 13,3% - до 20,1 млрд кубометрів.