ua en ru

Імплементація нового закону про вищу освіту пройде в 3 етапи до 2016 р., - Гриневич

Імплементація нового закону "Про вищу освіту" буде проводитися в 3 етапи з 2014 до 2016 р.

Імплементація нового закону "Про вищу освіту" буде проводитися в 3 етапи з 2014 до 2016 р. Про це в ході брифінгу заявила голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон набирає чинності 6 вересня. Є цілий перелік норм закону, які вже повинні бути впроваджені. Це вимагає величезної роботи Міністерства освіти і науки з ректорами, академічними спільнотами для пояснення всіх цих позицій, які можуть розпочати роботу в цьому році", - заявила Гриневич.

За словами Гриневич, є частина положень, які будуть запроваджені з 1 вересня 2015 р.

"До речі, це і є термін початку роботи Національної агенції із забезпечення якості вищої освіти. І у нас є ще один етап, з якого почнеться додаткове фінансування деяких положень законів, а саме з 1 січня 2016 р. Такий рамковий план, про який можна сьогодні говорити", - заявила Гриневич.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла новий закон про освіту 1 липня у другому читанні. Закон був прийнятий з поправками і підлягає техніко-юридичного редагування. 31 липня закон було підписано Президентом України Петром Порошенком.