ua en ru

Нормандський формат буде активно задіяний найближчим часом, - Порошенко

Нормандський формат буде активно задіяний найближчим часом, - Порошенко Фото: Петро Порошенко на зустрічі з Ангелою Меркель

Питання України буде високо стояти в порядку денному саміту Великої сімки

Робота в "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) щодо вирішення ситуації на Донбасі буде активізована найближчим часом. Про це заявив президент Петро Порошенко за підсумками зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель у своєму Facebook.

"Ми впевнені в тому, що так само як немає альтернативи Мінському процесу, так і "нормандський формат" буде активно задіяний найближчим часом", - заявив президент.

За його словами, Україна має чітку і послідовну підтримку Німеччини щодо завершення окупації української землі.

"Вдячний Німеччині та особисто канцлеру Ангелі Меркель за підтримку України в питаннях суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави. Мир має бути принесений на українську землю. Окупація має бути завершена. Ми маємо тверду і послідовну підтримку Німеччину в цьому питанні", - написав глава держави в соцмережі.

Він також повідомив, що питання України буде стояти в порядку денному саміту Великої сімки (G7).

"Дуже важливо, що зустріч із Ангелою Меркель відбулась напередодні саміту Великої сімки, де питання України буде стояти високо в порядку денному", - наголосив Порошенко.

Дуже важливо, що зустріч з Ангелою Меркель відбулась напередодні саміту Великої сімки, де питання України буде стояти високо в порядку денному. Мир має бути принесений на українську землю. Окупація має бути завершена. Ми маємо чітку і послідовну підтримку Німеччину в цьому питанні.

Опубліковано Петром Порошенком 20 травня 2017 р.

Водночас, за словами заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко, глава України і канцлер Німеччини під час зустрічі "відверто обмінялися думками".

Як написала Геращенко у своєму Facebook, особиста розмова Меркель і Порошенка тривала близько години.

"Чудовий краєвид сприяв відвертому обміну думками. Вони пройшлися парком, потім спілкувалися на свіжому повітрі, поблизу озера", - написала вона.

Під час зустрічі у розширеному колі ключовими темами були безпекова і гуманітарна ситуація на Донбасі, додала Геращенко.

Старовинний палац Месеберг, заміська резиденція канцлера Німеччини, в годині ізди від Берліну. Чудовий парк, в інтер'єр...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 20 травня 2017 р.

Зустріч відбулася в резиденції федерального уряду Німеччини - замку Месеберг в місті Гранзее, земля Бранденбург.

Нагадаємо, перед зустріччю з Меркель Порошенко заявляв, що на сьогодні в питанні мирного врегулювання ситуації на Донбасі немає альтернативи мінському процесу.