ua en ru

Ілон Маск заявляє про будівництво нової ракети

Ілон Маск заявляє про будівництво нової ракети Фото: Ілон Маск (spacex.com)

Винахідник повідомив про назву нової розробки

Ілон Маск повідомив про початок розробки "кіборг-драконів", що може означати модифікацію космічної ракети Dragon. Про це пише видання Fortune з посиланням на Twitter Ілона Маска.

"О, до речі, я будую кіборг-дракона", — написав він.

Згідно з інформацією видання, з усього того, чим зараз займається Маск, Dragon є тільки в космічній сфері, це ракета, яка доставляє вантажі на Міжнародну космічну станцію, але в майбутньому планується її відправлення на Марс.

У свою чергу видання Inverse допускає, що Dragon може перестати бути тільки вантажної ракетою, і в ній зможуть літати космонавти.

Також за версією видання, Dragon буде наділена штучним інтелектом інтерфейсом з людським мозком від стартапу Маска Neuralink.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 3 квітня американська космічна компанія SpaceX запустила ракетоносій Falcon 9 з вантажним космічним кораблем Dragon. Ракета доставила близько 2,6 тонн вантажу, у тому числі провізію, матеріали для досліджень і технічне обладнання. Запуск був здійснений з космодрому військово-повітряних сил США на мисі Канаверал у штаті Флорида. Відзначається, що Dragon повернеться на Землю через місяць.