ua en ru

Ілон Маск показав фото сегмента тунелю під Лос-Анджелесом

Ілон Маск показав фото сегмента тунелю під Лос-Анджелесом Фото: тунель під Лос-Анджелесом (twitter.com/elonmusk)

Поки що прорито близько 152 метрів тунелю

Американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск розмістив у своєму Instagram першу фотографію ділянки підземного тунелю під Лос-Анджелесом, який будує його компанія The Boring Company. Подробиці роботи над тунелем він розповів у своєму Twitter.

За словами Маска, поки що прорито близько 152 метрів тунелю, а вже через три-чотири місяці має бути прорито близько трьох кілометрів.

Як відомо, Маск заснував цю компанію в грудні 2016 року. Підземні тунелі, за задумом винахідника, допоможуть розвантажити пробки на дорогах. Він написав тоді у Twitter: "Пробки зводять мене з розуму. Побудую машину для риття тунелів і почну копати. Назву це The Boring Company".

Зазначено, що The Boring Company також будує підземний тунель для іншого проекту Маска: високошвидкісної транспортної системи Hyperloop. Вона складається з герметичної труби-тунелю, з якої відкачано майже все повітря. З цього тунелю на безконтактній основі будуть пересуватися поїзди, швидкість руху яких, за підрахунками, може скласти до 1200 км/год через відсутність тертя й опору повітря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск отримав дозвіл викопувати ще більше тунелів - крім того, який погодили раніше, ближче до його дому в Готорні (штат Меріленд) для вакуумного потяга.