ua en ru

Іллічівський морський порт перейменують у Чорноморський

Іллічівський морський порт перейменують у Чорноморський Фото: Іллічівський морський торговельний порт

Таке рішення ухвалять, відповідно до вимог закону про декомунізацію

Дирекція державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" готується до офіційного перейменування назви гавані, відповідно до вимог закону про декомунізацію. Про це повідомив журналістам на "круглому" столі директор ДП "Іллічівський морський торговельний порт" Сергій Крижанівський.

"З урахуванням того, що місто, в якому функціонує наш морський порт, офіційно набуло назву Чорноморськ, ми приступаємо до перейменування підприємства", - розповів глава підприємства, який узяв участь у роботі "круглого" столу "Майбутнє українських портів - погляд зсередини".


"Як тільки отримаємо статут ДП, який зараз на погодженні у Мінінфраструктури, одразу віддамо його на реєстрацію, згідно з юридичною процедурою. На етапі реєстрації статутних документів і змінимо назву порту на "Чорноморський", а потім замінимо інші документи, пов'язані з нашою діяльністю", - пояснив Крижанівський.

За його словами, після завершення процедури перейменування буде подано заявки у міжнародні організації, щоб вони зафіксували нову назву порту - таким чином буде унеможливлено збої у роботі з клієнтами і партнерами.

Нагадаємо, нещодавно Комітет Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму доручив Міністерству інфраструктури розглянути питання щодо можливості перейменування чи присвоєння імені фізичної особи держпідприємству "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".