ua en ru

Гральна зона в Криму буде обмежена районом Великої Ялти, - Аксьонов

Гральна зона в Криму буде знаходитися за межами населених пунктів в районі Великої Ялти.

Гральна зона в Криму буде знаходитися за межами населених пунктів в районі Великої Ялти. Про це сьогодні журналістам повідомив самопроголошений в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов, повідомляє "КримІнформ".

"Це специфічний бізнес, і на території всієї республіки він функціонувати не буде. Буде локальне місце в районі Великої Ялти", - заявив Аксьонов.

За його словами, гральна зона буде закритою територією, і в даний час чотири експертні групи оцінюють економічний ефект пропозицій.

"Як тільки ми зрозуміємо, що з них несе більший економічний ефект для регіону, ми винесемо його на публічне обговорення, на Раду міністрів, і в Громадську палату", - заявив Аксьонов.

Він додав, що влада розраховує на участь у проекті досвідчених інвесторів грального бізнесу.

"Ми хочемо, щоб у цьому проекті брали участь люди, які вже будували десь гральний бізнес і мають такий досвід - в Макао, Лос-Анджелесі", - підсумував Аксьонов.

Нагадаємо, сьогодні Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що включає Республіку Крим в перелік регіонів, на територіях яких дозволяється створення гральних зон. Згідно з документом, межі нової гральної зони в Криму будуть визначатися органами виконавчої влади республіки.

За експертними оцінками, бюджет Криму може отримувати від створення гральної зони на рік до 25 млрд рублів.