ua en ru

Ігор Сечин призначений президентом "Роснефті"

Рада директорів ВАТ "Роснефть" призначила Ігоря Сечина президентом компанії, повідомили в нафтовій компанії. У свою чергу Сечин, наголошується в повідомленні, подякував екс-президенту "Роснефті" Едуарду Худайнатову за виконану роботу і проінформував про його призначення першим віце-президентом і заступником голови правління компанії.

Новий президент "Роснефті" звернув увагу на стратегічні завдання компанії в частині реалізації програм з модернізації переробляючого блоку, розробки родовищ і нарощування видобутк нафти, комплексу заходів щодо підвищення екологічної і промислової безпеки підприємств. Особливе значення при цьому надається реалізації угод з освоєння шельфу, укладених з провідними світовими енергетичними компаніями, "яка забезпечить розвиток "Роснефті" на багато років вперед".

Сечин також доручив менеджменту компанії представити пропозиції з підвищення ефективності діяльності як структурних підрозділів, так і дочірніх підприємств.

НК "Роснефть" належить на 75,16% державному ВАТ "Роснефтегаз", рештою акцій володіє широкий круг інвесторів. До 2015 р. держава планує передати інвесторам до 25% в статутному капіталі компанії. Аудовані доведені запаси "Роснефті" по класифікації PRMS на кінець 2010 р. склали 22,77 млрд бар. н.е. У 2011 р. видобуток вуглеводнів компанії виріс на 2,5% - до 122 млн т нафти і газового конденсату. Чистий прибуток "Роснефті" по міжнародних стандартах фінансової звітності (МСФО) в I кварталі 2012 р. знизився в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р. на 8,9% - до 112 млрд крб.