ua en ru

Ігор Рибаков: Розмови про відставку міністра фінансів лише розхитують фінансову систему України

У період, коли триває бюджетний процес, Верховна Рада (ВР) України збирається приймати держбюджет-2012, а уряд готується до візиту місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), недоцільно починати розмови про зміну керівництва Міністерства фінансів або про необхідність яких-або реорганізаційних процесів в цьому відомстві. Про це заявив лідер фракції "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков, повідомляє прес-служба фракції.
"24 жовтня ми очікуємо приїзд місії МВФ. Нас чекають непрості переговори з Валютним фондом щодо подальшої роботи над програмою співпраці з Україною. Крім того, ситуація на фінансових ринках країни досить нестабільна. І в такий період, переконаний, абсолютно нелогічно починати будь-які розмови про кадрову "зачистки" керівника Міністерства фінансів і влаштовувати масштабні ревізії в цьому відомстві", - заявив Рибаков.
"На переконання нашої депутатської фракції, непрості часи, які переживає Мінфін, викликані зацікавленістю певних кіл у появі в майбутньому нового потужного фіскального монстра під егідою Міністерства фінансів. Відомства, яке має об'єднати в собі дві структури - податкової і митниці", - зазначив він.
"Сьогодні вся увага, вся енергія і чиновників, і парламенту, і фіскальних органів країни повинні бути зосереджені на забезпечення стабільності економіки країни і виживання фінансової системи, - підкреслив лідер фракції "Реформи заради майбутнього". - А для цього потрібна зважена і чітка фінансова політика. Будь-яка ж зміна керівництва Міністерства фінансів і кадрові ротації лише продовжують нагнітати обстановку, породжувати хаос і загострювати наступаючий економічна криза".
"Тому фракція "Реформи заради майбутнього" звертається до всіх політиків і чиновників, причетним до фінансової політики країни, з закликом зосередитися на конструктивній роботі. Країна повинна увійти в новий, 2012 р. зі збалансованим державним бюджетом, уряд повинен гідно провести переговори з МВФ, щоб країна отримала вкрай необхідний черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду. Керівництво Міністерства фінансів та інших фіскальних органів має спокійно працювати і наповнювати державну казну, а не думати про можливість своєї відставки. Розхитувати човен, вести подвійну гру або плести інтриги в такий відповідальний час, переконаний, - антидержавна позиція, яка нічого, крім шкоди, Україні не принесе, тим більше - напередодні другої хвилі фінансової кризи, який не обійде нашу країну", - заявив лідер фракції "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков.